Fra Google maps Street View

I den Gamle By i Århus nu ligger 2 huse, et hjørnehus og et længehus, der engang lå, hvor Gormsgade og Stationsvej mødtes.
Husene blev opført i 1933. af arkitekt G. V. Abrahamsen til blandt andre cigarfabrikant Jørgensen på hjørnet og frisørmester O. C. Hansen. Men mange forretningsdrivende har i tidens løb haft lokaler her, bl.a. urmager, boghandel, frisør, tøjforretning, galleri, musikfestival kontor,
revisionskontor og arkitektkontor
Længehuset indgår i gågaden fra 1974 og i stueetagen dannes ramme om en butik med blomster og brugskunst. I hjørne butikslokalet skal der være et pizzeria årgang 1974 som en del af den kommende 2014-gade. Lejlighederne indrettes med et regnbuepar (mor og mor) med tre børn samt en singlekvinde.

Huset i Jelling er tegnet af arkitekt Georg Valdemar Abrahamsen og opført i andet halvår 1933 af Jelling-håndværkere. Det var frisørmester O. C. Hansen, der tog initiativ til byggeriet, som han siden fik cigarfabrikant Jørgensen og træhandler Ludvig Poulsen med i, så Gormsgade 1, 3 og 5 blev opført i en arbejdsgang. Frisørmesteren var genbo til den tomme byggegrund og boede i et hus, der lå tæt sydøst for Sydhøjen. Det blev i øvrigt revet ned i 1935.
Nu går der en cykel-og gangsti hvor husene lå 


Det helt nye Gormsgade 1-3 i 1933


Hvad er der sket med husene? Se her:

Pause i nedrivningen
Vafo.dk 1912
Gammelt hus til Den gamle By
Århus Stiftstidende 2012
Stilstand i byggeri. Jelling huset ligger stadig på lager
Vafo.dk 2018
Gormsgade 1-3 i Den gamle by i Århus.
Indvies i påsken 2023

Vafo.dk 2023


Det er muligt at se større billeder her

Det er ikke tilladt at kopiere billederne på denne side