In English? press

Bethania 1939-40
Ukendt/Jelling Lokalhistoriske ArkivDenne smukke imposante bygning midt i Jelling har en helt særlig historie. Den er opført i 1924 og arkitekten bag den var Frits Jensen fra Vejle. Murermesteren, N.A. Christensen, var også fra Vejle, og han er her værd at nævne, fordi murerhåndværket ved bygningen blev fremhævet som aldeles storartet.

Men hvem kunne finde på at opføre en bygning som denne og med hvilket formål? Det kunne gårdejerne fra Baggesholm, Søren og Anna Larsen. De var engageret i det indremissionske arbejde og med opførelsen af Bethania ønskede de at etablere et hvilehjem for enlige.

Søren og Anna Larsen havde tjent godt på deres landbrug og ønskede nu at investere overskuddet i en god gerning. På hjemmet fik man sit eget værelse, kost, lys, varme og vask for omkring 100 kr. om året. Boede man i Jelling kunne man komme forbi og betale for et bad. Søren Larsen var selv forstander på hjemmet indtil sin død i 1943. En datter og svigersøn overtog hjemmet og drev det indtil 1968. 

Fra 1974 har stedet heddet Jelling Have, som det også hedder i dag og drives af OK-fonden som bo - og behandlingssted.

I umiddelbar tilknytning ligger Missionshuset, som var missionshus for Indre Mission indtil 2019, hvor der blev bygget nyt missionshus på Sydkrogen i Jelling


Bethania ca 1950
Ålborg Luftfoto/Det kgl. BibliotekBethania - Jelling Have
med Missionshuset til venstre

Udsnit fra SDFE kortviewer

Det er muligt at se større billeder her

Det er ikke tilladt at kopiere billederne på denne side